Що потрібно знати перед тим, як замовити дизайн логотипу

01 Жовтня 2020

Логотип – це першочерговий елемент успішного брендингу, який допомагає клієнтам розпізнати вашу компанію серед конкурентів та швидко згадати, які товари чи послуги ви пропонуєте.

Звісно, кожен власник бізнесу бажає, щоб новий логотип був ефективним, легко запам’ятовувався та працював на імідж компанії. Але, щоб досягти поставленої цілі, до розробки логотипу варто підійти з особливою відповідальністю, адже це – обличчя бренду, що безпосередньо впливатиме на успіх бізнесу. 

Логотип та фірмовий стиль для театру

У цій статті ми поділимось кількома секретами та розповімо, на що варто звернути увагу перед тим, як замовити логотип.

Для чого потрібно заповнювати бриф

Правильна розробка логотипу завжди розпочинається із брифу. Проєктний бриф – це коротка анкета з переліком питань, які дають дизайнеру чітке уявлення про те, що потрібно зробити, щоб логотип відповідав стратегії замовника та досягав поставлених цілей. 

Бриф

Що стосується створення логотипу, то бриф дизайну так само важливий, як і сам дизайн. Чим детальніше заповнений бриф, тим краще дизайнер зможе відчути та зрозуміти, що ви, як замовник, очікуєте від нового логотипу. Ми детально вивчаємо ваші відповіді, аналізуємо цільову аудиторію та прямих конкурентів, щоб розробити саме ту концепцію, яка буде якнайкраще демонструвати переваги вашого бренду.

Що таке універсальний дизайн

Ефективний логотип повинен виглядати презентабельно, незалежно від розміру та способу його використання. При розробці логотипу, завжди варто враховувати, що він може бути представлений на різних платформах – від друку на бізнес-сувенірах та принтів на промо-одязі до соціальних мереж та вебсайту. Тому, дизайн логотипу повинен бути чистим, лаконічним, не перевантаженим зайвими елементами.

Фірмовий стиль для NVB

Універсальний логотип – це логотип, що однаково добре виглядає як на великому рекламному щиті, так і на тонкому олівці чи промо-ручці.

Адаптивний логотип – це тренд

Лаконічність та універсальність дизайну дозволяють перейти до наступного кроку – розробка логотипу, оптимізованого під різні мобільні пристрої. Сьогодні кожен із нас користується смартфоном, тому адаптивний дизайн логотипу – сучасна тенденція, яку бренди обов’язково повинні враховувати. Вона дозволяє використовувати різні версії логотипу, залежно від пристрою користувача.

Адаптивний дизайн

 

Дизайнери WE.DESIGN слідкують за трендами, тому, для прикладу, якщо є завдання розробити логотип у вигляді емблеми, ми пропонуємо додаткову спрощену версію. Якщо, окрім шрифтового написання, логотип містить графічний елемент, його можна використовувати в якості адаптивної версії на сайті чи у соцмережах.

Що таке логобук

Логотип є основою фірмової стилістики бренду, тому важливо, щоб на різних платформах його використовували вірно. Від правильного використання логотипу напряму залежить впізнаваність бренду. Якщо кожен раз у логотип будуть вноситись зміни, це негативно вплине на імідж та похитне довіру клієнтів до фірми. Щоб цього уникнути, дизайнери розробляють логобук – збірку правил використання логотипу.

Логобук для Slon

У логобуці ми детально описуємо, як виглядає основна версія логотипу, інверсія, яка безпечна відстань навколо логотипу, допустимі зменшення, неприпустиме використання, варіанти розміщення та іншу важливу інформацію. Тому логобук – це важливий документ, що дозволяє чітко сформувати фірмовий стиль компанії.

Де краще замовити логотип

Ми переконані, що побудова успішного бренду починається із правильного логотипу. Звісно, замовити логотип можна у аматора. Але, щоб грамотно сформувати ідентичність бренду, варто віддати перевагу роботі дизайнерів із досвідом.

Студія WE.DESIGN пильно слідкує за світовими тенденціями і точно знає, як створити ефективний та працюючий логотип. Тому, якщо ви вирішили замовити логотип для бізнесу, ми радо вам допоможемо!


left
mail Thank you! your message has been sent